Klassiske fødselsdagsboller

Ingredienser:

50 g gær

100 g smør 

3 dl mælk

1 æg

1 tsk salt

3 spsk sukker

700 g hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Smuldr gæret i en skål.

I en lille gryde smeltes smørret. Tilføj mælken hertil.

Når blandingen er lunken tilføjes den til gæren og gæren opløses heri. 

Tilføj æg, sukker og salt hertil. Rør. 

Tilføj mel lidt ad gangen og ælt indtil melen er opbrugt. 

Lad dejen hæve i 60 minutter i skålen med et viskestykke over 

Form 15 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og med et viskestykke over. 

Lad dem hæve yderligere 30 minutter. 

Forvarm ovnen til 200 grader varmeluft. Imens piskes et æg og bollerne pensles. Bag i 10 minutter.