Klassisk boller i karry

Ingredienser:

Kødboller:

50 g hakket svine og kalvekød

1 stort rødløg

30 g hvedemel

1 dl mælk

1 æg

Salt og Peber

 

Sovs:

25 g smør

1 æble

1 rødløg

2 spsk karry

1/2 spsk gurkemeje

1 1/2 spsk hvedemel

4 dl kogende vand

1 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt herefter mælk og begynd at forme dejen til små kødboller.


En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne i med en ske. Når de kommer op til overfladen koges de videre i 5-10 sekunder. Tag bollerne op og læg til side. Gem kogevandet, det skal bruges til sovsen.

Sovsen:


Kom smørret i en gryde når den bruser kommes hakket æble og løg i som steges bløde. Tilsæt karry, gurkemeje og hvedemel og rør hele tiden i gryde. Tilsæt det varme vand fra kødbollerne mens du rør i det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk.

Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk.

Serveres med ris.

 

Denne version af boller i karry er helt perfekt for de små, fordi karrysovsen er mild i smagen og ikke for stærk til de små munde. Hvis du ønsker en stærk karrysovs, så kan du starte med at svitse karryen i smør først. Det giver en stærkere smag af karry