Klejner

Ingredienser:

500 g Hvedemel

1/2 tsk Hjortetaksalt

1 tsk Stødt kardemomme

125 g smør

3 æg

3 spsk Mælk

175 g Sukker

500 g Palmin

 

Fremgangsmåde:

Sigt mel, hjortetaksalt og kardemomme i en skål.

Tilføj smør i små klumper.

Ælt æg, mælk og sukker ind i dejen.

Sæt dejen på køl i en halv time  

I en dyb gryde, ved middel varme, smeltes palminen

Rul dejen ud med en højde på ca. 1/2 cm.

Skær klejnerne ud med en spore (kniv kan også sagtens bruges) og vrid dem. Google evt. hvordan man gør.

Læg forsigtig den første klejne i det varme fedtstof, klejnen skal hurtigt komme op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden er fedtet ikke varmt nok.

Kog dem til de er gyldne.

Tag klejnerne op og læg dem på noget køkkenrulle.

Når de er færdige og afkølede kan du drysse med flormelis for lidt ekstra.