Klassiske Pølsehorn

 Ingredienser:

50 g gær

70 g smør

3 dl mælk

2 spsk sukker

1 tsk salt

600-700 gram hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en skål. Smelt smør i en gryde og tilføj herefter mælk. Blandingen skal være lunken før den tilsættes til skålen med gæren i. Smør og mælk tilføjes til skålen med gær. Opløs gæren heri. Tilføj derefter sukker og salt. Rør. Tilføj mel lidt ad gangen. Og ælt dejen godt igennem. Lad dejen stå i skålen med et viskestykker over og lad den hæve i 60 min.

Efter hævningen kan dejen tages ud og deles i 4 lige store dele. Start med at rulle den første “klump” helt flad og gerne sådan nogenlunde rund. Del den i 8 lige store trekanter. Lig pølsen på og rul dejen heromkring. Pølsehornene ligges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i 30 min. Pensl med æg og drys evt. med sesamfrø eller salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. 

 

Jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg har bagt klassiske pølsehorn og jeg måtte derfor bage dem en ekstra gang for at få opskriften ned. Jeg har altid bagt dem sådan lidt på fornemmelse. 

Jeg har prøvet mange forskellige slags opskrifter til klassiske pølsehorn og jeg vender altid tilbage til min egen. Philip synes også at de her er de bedste.