Fastelavnsboller

Ingredienser:

25 g gær

1 æg 

1 1/4 dl mælk

100 g køleskabs koldt smør

1 1/2 spsk sukker

300 g hvedemel (sådan cirka)

Æg eller mælk til pensling

Vaniljecreme (den hurtige i pulverform)

Sødmælk til vaniljecremen

Fremgangsmåde:

Mel og sukker blandes sammen i en skål. Tilføj smør hertil og ælt det med fingrene så du går en smuldret masse.

Lun mælken til lunken og opløs gæren heri. Tilføj æg og pisk.

Bland alle ingredienser sammen og ælt godt. Mere mel skal muligvis tilføjes.

Lad dejen hæve i en skål tildækket med et viskestykke i 30 minutter.

Imens laves vaniljecremen efter instruks på pakken. Lad den stå på køl indtil den skal bruges.

Del dejen i 12 lige store stykker og rul dem hver især ud. Læg to tsk. Kagecreme i midten. Fold hvert stykke sammen, sørg for at de er lukket helt tæt. På en bageplade med bagepapir ligges bollerne med lukningen nedad.

Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Imens piskes et æg og bollerne pensles. Bag dem i cirka 15 minutter.

Når fastelavnsbollerne er bagt færdige og helt afkølede kan de pyntes med glasur og krymmel. 


Du kan også slå fantasien løs og pynte ligesom her med candyfloss, snørebånd og chokoladenæser, så de ligner klovne.