Valentinessnegle
Valentinessnegle
Servings: 12
Keywords:
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 10 mins
- Total Time: 35 mins
Ingredients
Dej
- 50 g Gær
- 100 g Smør
- 3 dl Mælk
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 550 g Hvedemel
Fyld
- Smør
- Jordbærsyltetøj
- Friske jordbær
Topping
- 200 g Creme Cheese
- 150 g Flormelis
- Rød frugtfarve
- Friske jordbær
Instructions
- Smuldr gær i en skål.
- Smelt smør i en gryde og tilføj mælk.
- Når det er lunkent hældes det i skålen sammen med gær. Gæren opløses heri og øvrige ingredienser tilføjes.
- Tilføj mel lidt af gangen.
- Ælt godt og lad dejen hæve i 30 min.
- Når dejen er færdig med at hæve deles den i to og rulles, hver især, ud i et rektangel.
- Smør smøres udover hele overfladen på begge rektangler.
- Efterfølgende smøres jordbærsyltetøj udover begge og til sidst drysses med friske jordbær skåret i små tern.
- Rul dejen på langs sammen til en lang pølse og skær på tværs. Ca. med en tykkelse på 5 cm.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir og fordel sneglene heri med lidt afstand til hinanden.
- Lad dem efterhæve i yderlig 30 minutter.
- Forevarm ovnen til 200 grader (180 grader varmeluft) og bag i 10-12 minutter.
Imens sneglene bager forberedes topping:
- Bland creme cheese og flormelis sammen. Dryp med rød frugtfarve til frostingen er blevet en fin lys lyserød.
- Når sneglene er bagt færdige og afkølede kan frosting spredes udover sneglene og toppes med halve friske jordbær.